El PSOE fa història en guanyar les eleccions generals i autonòmiques a Gandia per primera vegada en 30 anys

1

La doble cita electoral del 28A ja és una data històrica per al Partit Socialista de Gandia. Feia 30 anys (des de 1989 amb Felipe González com a president del Govern) que el PSOE no guanyava unes eleccions generals i 28 anys (amb Joan Lerma de president de la Generalitat Valenciana) des de l’última victòria del PSPV a uns comicis autonòmics a la ciutat.

Per tant, va ser una gran nit de celebracions, felicitat i alegria per al PSPV-PSOE de Gandia, on es van congregar en la seu del carrer Abat Sola un gran nombre de militants i simpatitzants, així com interventors i apoderats que es van distribuir per tots els barris de la ciutat, que en van ser 300.

La secretària general del PSPV-PSOE de Gandia, Diana Morant, juntament amb els membres de la seua candidatura, es va dirigir a tots els assistents per tal d’agrair tot el treball fet, animant-los a afrontar “amb molta humilitat i energia” les pròximes eleccions municipals del 26 de maig.

frances_190428_0196

“El 28 d’abril de 2019 hem escrit una de les millors pàgines del llibre dels socialistes de Gandia. Este és un dia feliç per a la democràcia. La socialdemocràcia s’ha obert camí i ha guanyat la justícia social, el respecte, la tolerància i la igualtat”, va destacar Diana Morant, recordant que “el camí no s’acaba ací: queden les eleccions municipals per a seguir completant l’alineació socialista que totes i tots volem”.

L’alcaldessa de Gandia i candidata a la reelecció també va assenyalar que “la societat espanyola i valenciana han triat de manera majoritària i contundent el sentit comú, l’esperança i les ganes de seguir construint la millor Espanya i la millor Comunitat Valenciana”. Diana Morant també va afirmar que la ciutadania ha elegit de forma clara mirar cap endavant i cap al millor futur: “Ja ho vam dir a l’inici de la campanya. Si els socialistes guanyem, Espanya i la Comunitat Valenciana guanyen. I, ara, amb molta humilitat, anem a guanyar Gandia”, va recalcar.

En les eleccions generals que es van portar a terme ahir el PSOE ha aconseguit a Gandia quasi 10.000 vots (en total, 9.962 sufragis), el que representa el 26,88%. Açò suposa 2.938 vots i un 7,5% més respecte als últims comicis de 2016. Pel que fa als resultats en les eleccions a les Corts Valencianes, el PSPV hi ha obtingut a la ciutat 8.435 vots (22,65%). D’altra banda, cal destacar l’alta participació en la jornada electoral del 28 d’abril a la ciutat, amb un 75,73% de vots comptabilitzats, dos punts més que fa tres anys.