L’Agermanament Gandia-Pleven, en marxa

Liduvina_Alcalde_Pleven

Gandia, 14 de maig 2018.- La regidora delegada de Relacions Internacionals de lAjuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha viatjat a la ciutat de Pleven (Bulgària) amb la finalitat de realitzar gestions relacionades amb el protocol damistat que signaran les dúes localitats. Un tràmit el qual serà un pas previ de lagermanament que es va aprovar pel plenari en lany 2011, però que havia estat bloquejat fins ara.

Lalcalde de Pleven, Georg Spartanski, ha fet damfitrió i ha acompanyat Liduvina Gil a conèixer espais emblemàtics de la ciutat búlgara, com ara, el Museu Panoràmic LEpopeia de Pleven 1877, un monument únic en la península dels Balcans, i què va ser construït en 1977 amb motiu del centenari de lalliberament de Pleven del domini otomà. Precisament, demà, Pleven celebra el Dia de lAlliberament de Pleven amb diferents activitats.

Pleven, (amb 120.000 habitants, ubicada al centre de la part nord de Bulgària i a uns 600 kilòmetres de la costa), és una ciutat moderna, amb història i amb gran iniciativa cultural, unes característiques que, sens dubte, facilitaran els intercanvis culturals i educatius amb Gandia.

Cap recordar que Gandia és una localitat en la qual la majoria dimmigrants búlgars procedeix de Pleven. A Gandia hi ha al voltant de 4.000 búlgars y compta amb lassociació búlgara Madala, que pretén visibilitzar este poble, amb la seua cultura i tradicions.